မူးရင္ မေမာင္းနဲ႕၊ ေသာက္ရင္ မသံုးနဲ႕
လက္္ပ္ေတာ့ေတြရဲ့ အနားစြန္းေတြမွာ အေအးခြက္ထည့္ဖို႕ ေနရာေတြတပ္ဆင္မထားပါဘူး။ အေၾကာင္းကေတာ့ Notebook ပီစီနဲ႕ အရည္ဟာ ထိေတြ႕ေရာစပ္လို႕ မရလို႕ပါ။ ပီစီျပင္ဆိုင္ေတြကို လာလာျပင္ၾကတဲ့ နံပါတ္တစ္ အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ ကီးဘုတ္ေပၚေမွာက္က်တဲ့ အရည္ ေတြေၾကာင့္ပါဘဲ....။
ေကာင္းေကာင္းပိတ္ပါ
ကြန္ျပဴတာအစြန္းေတြကို လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ထိန္းျပီးပိတ္ပါ။ အလည္ကေန လက္တစ္ဖက္တည္းနဲ႕ ပိတ္ခ်ပစ္တာမ်ိဴး ေရွာင္က်ဥ္ပါ။ မပိတ္ခင္မွာလည္း ကီးဘုတ္ေပၚမွာ ႕USB Stick လိုမ်ိဴး တျခားေသးေသးမႊားမႊားကအစ ရိွမရိွ စစ္ပါ။ LCD စခရင္ အက္ကြဲတတ္ပါတယ္။
ညစ္ပတ္ေနေသာ မ်က္ႏွာ
စခရင္ေတြကို သန္႕စင္ဖို႕အတြက္ မွန္သုတ္ေဆး ( window cleaner) ကို မသံုးပါနဲ႕....... ပိုလို႕ မွဳန္၀ါး၀ါးျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ တီဗီဖန္သားျပင္ေဆးတဲ့ စပေရးလိုမ်ိဴးကို ကြန္ပ်ဴတာပစၥည္းေရာင္းတဲ့ စတိုးဆိုင္ေတြမွာ ရႏိုင္ပါတယ္။
နည္းမွန္လမ္းမွန္ ေရႊ႕ပါ
ကိုယ့္ notebook ကို ေနရာေရႊ႕ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေအာင္ေျခကို လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ အသာအယာ မ ျပီးေရႊ့ပါ။ ဖြင့္ထားတဲ့ ေမာ္နီတာကို လက္နဲ႕ ဆြဲျပီးယူတာမ်ိဴးဟာ လက္မဖိအားေၾကာင့္ စခရင္ကို ထိခိုက္ေစႏိုင္သလို အထဲကပစၥည္းအစိတ္အပိုင္းေတြကိုလည္း ေခ်ာင္ထြက္ေစတတ္ပါတယ္။ ၾကမ္းၾကမ္းတမ္းတမ္း မခ်မိပါေစနဲ႕။ အဲဒီလိုလုပ္လို႕ Hard Disk ေတြ မၾကာခဏျပန္လဲရတတ္ပါတယ္။
ေလေကာင္းေလသန္႕
အို - တကယ္ဘဲလိုအပ္ပါတယ္။ ေလ၀င္ေလထြက္ေကာင္းဖို႕ အျမဲဂရုစိုက္ပါ။ ဒါမွလည္း အပူခ်ိန္ကို ေလ်ွာ့ခ်ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ အပူထြက္ေအာင္ စက္ေအာက္မွာ တစ္ဆင္ျမွင့္တဲ့ အခံကရိယာေတြကိုလည္း သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ( မာေက်ာတဲ့ မ်က္ႏွာျပင္မွာ ထားျပီးသံုးပါ။ ဆိုဖာတို႕ ေခါင္းအံုးတို႕ေပၚမွာ မသံုးပါနဲ႕ ၊ အပူလြန္ျပီး မီးထေလာင္တာမ်ိဴးေတာင္ရိွပါတယ္- စကားခ်ပ္)။ လက္ပ္ေတာ့ေတြကို အိတ္ထဲမွာ ကေလးပုခက္လိုထည့္ျပီး မသံုးမိပါေစနဲ႕။
ၾကိဳးေတြကို ဂရုစိုက္
လက္ပ္ေတာ့ ကိုဆက္သြယ္ထားတဲ့ ၾကိဳးေတြရဲ့ ပလပ္ေခါင္းေတြဟာ အမွဴမဲ့အမွတ္မဲ့ထားတတ္လို႕ အလြယ္တကူက်ိဴးပဲ့ပ်က္စီး တတ္ပါတယ္။ မသံုးတဲ့အခ်ိန္မွာ ေခါင္းကေန ေသေသခ်ာခ်ာ ကိုင္ျဖဳတ္ျပီး သိမ္းပါ။ ခပ္ေ၀းေ၀းကေန ဆြဲျပီးျဖဳတ္တာမ်ိဴး မလုပ္သင့္ပါဘူး။ ၾကိဳးေတြကို အဂၤလိပ္အကၡရာ "8" ပံုစံေခြျပီး ပတ္သိမ္းထားပါ။ ၾကိဳးေတြကို သိမ္းတဲ့အခါ အရမ္းတင္းတင္းက်ပ္က်ပ္ၾကီး မရစ္ပတ္ပါနဲ႕....။
ရိုးစင္းတဲ့ အေျခခံအခ်က္အလက္ကေလးမ်ားကို လိုက္နာျခင္းျဖင့္ ၾကာရွည္ခံေသာ လက္ပ္ေတာ့ေလးတစ္လံုးကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ၾကပါေစရွင္ :-)
မိုးစက္ပြင့္
No comments:
Post a Comment